На Херсонщині безробітних збираються рекрутувати в пожежні команди. 

Влада області сподівається за три роки довести кількість підрозділів місцевої пожежної охорони з трьох нинішніх щонайменше до півсотні і хоче запропонувати клієнтам бірж праці нові вакансії пожежників та машиністів пересувних насосних станцій. Адже деякі села відділяють від райцентрів 40—50 кілометрів, і доки туди дістанеться машина з райвідділу МНС, хата чи комора може згоріти дощенту.

— В регіоні близько 10 тисяч безробітних, і серед них чимало водіїв, яких легко перевчити на машиністів насосних станцій, і молодих хлопців із середньою освітою — після курсів вони могли б, принаймні в сезон, попрацювати пожежниками, — погоджується заступник директора обласного центру зайнятості Галина Візниця. — Але чи знайдуть у районних бюджетах кошти на навчання та виплату зарплат?..

На жаль, проблема не тільки в людях, а й у техніці.

— За радянських часів на утриманні колгоспів та радгоспів області було понад 300 частин пожежно-сторожової охорони, — згадує колишній начальник управління пожежної охорони Херсонщини, полковник у відставці Мирон Буба. — Тепер людей знову можна набрати, але де взяти техніку, за чиї кошти відновлювати депо?