Українські прикордонники невдовзі змінять форму. Про це повідомив у Чернігові на брифінгу голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин. «Насамперед її одягнуть ті, хто обслуговуватиме Євро-2012», — зазначив він.

Відвідавши Нові Яриловичі та Добрянку, Микола Литвин (на знімку) позитивно оцінив підготовку згаданих пунктів пропуску Чернігівського прикордонного загону. Під час чемпіонату тут збільшиться пасажирський і транспортний потік на 40 відсотків. Як повідомив глава Держприкордонслужби, у пункті пропуску «Нові Яриловичі» завершується реконструкція, після якої до восьми наявних смуг буде додано стільки само для проїзду транспорту. Діятиме принцип однієї зупинки та оформлення пасажирів без виходу з транспортного засобу. На оформлення документів однієї особи обіцяють витрачати 15—20 секунд.

«Ми опрацьовуємо нові технології в усіх пунктах пропуску. Вони передбачають окремий порядок пропуску керівників УЄФА, делегацій, збірних і тих, хто їх обслуговуватиме. Для власників квитків будуть створені єврокоридори», — розповів глава прикордонного відомства.

Як дізналися журналісти, у відділі прикордонної служби «Добрянка» завершується укомплектування підготовленого персоналу. Тут 73 військовослужбовці добре знають англійську. Загалом пройшли курс з удосконалення знання англійської кілька тисяч українських прикордонників.

Фото автора.