На гірничо-збагачувальній фабриці «Самсонівська» публічне акціонерне товариство «Краснодонвугілля» реалізує проекти з підвищення ефективності збагачення вугілля, зниження його собівартості й забезпечення конкурентоспроможності продукції, що тут випускається. Зокрема, у роботу вводять роторний компресор, завдяки якому на підприємстві планують заощадити електроенергії на 48 тисяч гривень.
Тут також буде встановлено флотаційну машину МФР-25у. Вона сконструйована спеціально для ГЗФ «Самсонівська» і дозволить виключити ризик аварійності, забезпечити стабільну роботу фабрики. Крім того, дасть змогу заощаджувати на електроенергії близько 23 тис. грн. щомісяця. Коштує машина понад 1 мільйон гривень. Вона вже надійшла на фабрику у вигляді комплектуючих та окремих вузлів.
До речі, торік ПАТ «Краснодонвугілля» планово направило на підтримку і модернізацію виробничих потужностей, придбання техніки й обладнання, реалізацію проектів у галузі охорони праці, промисловій безпеці й екології, а також на інші інвестиційні цілі 536,4 млн. грн. Близько 43 млн. грн. вкладено у модернізацію та заміну устаткування об’єктів збагачувального комплексу й допоміжних підприємств.