Офіційна статистика стверджує: на Хмельниччині доходи родин за останні роки постійно зростали. Так, наприкінці минулого року середньомісячний розмір загальних доходів одного домогосподарства становив 3499 гривень. А це на п’ять відсотків більше, ніж у аналогічний період 2010 року.

А от отримати на кожного члена родини понад 1,7 тисячі гривень змогло лише тринадцять відсотків населення області. Зростання їхнього добробуту відбулося в основному за рахунок підвищення рівня зарплат, пенсій та окремих видів соціальної допомоги. Проте, на жаль, це не скоротило диференціацію за рівнем добробуту. Водночас понад чверть населення Хмельниччини мало середні доходи на людину нижчі прожиткового мінімуму.

За даними соціологічного дослідження, більше половини сімейного бюджету родини витрачають на харчування. А ось на непродовольчі товари — лише п’яту частину місячного доходу. При цьому проведене опитування домогосподарств щодо самооцінки їх доходів свідчить, що в області понад сорок відсотків родин вважають себе бідними...

Хмельницький.