Футбол. Учора на черговому засіданні прес-клубу ФФУ зібралося особливо багато журналістів, з десяток телекамер. Хоча такий інтерес на перший погляд пояснити просто: з представниками ЗМІ зустрічався П’єрлуїджі Колліна — куратор суддівського корпусі професіонального футболу України. Що, погодьтеся, завжди цікаво.

Однак цього разу були додаткові мотиви, котрі викликали таку увагу преси. Мова про чергову позаштатну ситуацію, в центрі якої опинився власник дніпропетровського «Дніпра» Ігор Коломойський. Нагадаємо, що у футбольній програмі на своєму телеканалі він звинуватив в упередженості рефері матчу «Динамо» — «Дніпро» Анатолія Абдулу. І. Коломойський категорично заявив, що харків’янин не призначив явний пенальті у ворота киян. Натомість призначив сумнівний штрафний, який допоміг динамівцям відкрити рахунок.
Ось що сказав сеньйор Колліна:
— Не вважаю, що мої обов’язки — давати оцінки подібним заявам. Це має робити дисциплінарний комітет ФФУ. Моя робота — підготовка арбітрів, сприяння їхньому зростанню. Зрозумійте, що я маю захищати українських суддів, коли їхні дії оцінюють несправедливо. Арбітри нікому рукавичку протистояння не кидали. Адже мають зовсім інші завдання — обслуговувати футбол, що вони, власне, і роблять.
Тепер про Абдулу. Він останнім часом успішно обслуговує знакові матчі. Щоб підвести його до такого рівня, ми провели велику спільну роботу. Зрештою, Абдула — рефері УЄФА. Високу оцінку йому даю не тільки я, а й фахівці з інших країн. Він добре відсудив матч на НСК «Олімпійський»...
Потім П’єрлуїджі Колліна показав відеозапис моменту зі Стріничем з різних ракурсів і дуже професіонально прокоментував їх. Висновок — пенальті не було.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (із засідання прес-клубу).