Парафування угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом відбудеться наприкінці березня. Про це під час брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. «Ми сподіваємося, що наприкінці поточного місяця цей документ буде парафовано, після чого відбудеться ратифікація відповідних договорів українською та європейською сторонами», — зазначив народний депутат.
Крім того, він повідомив, що вже зібрано понад 226 підписів за обрання Омбудсменом Валерії Лутковської. «Я можу сказати, таких підписів буде не менш як 260», — зауважив він.
Водночас лідер фракції регіоналів, коментуючи відповідне рішення Конституційного Суду, підкреслив, що державні службовці мають право зберігати за собою пакети акцій в акціонерних товариствах. «Особа, яка перебуває на державній службі, підпадає під закон про боротьбу з корупцією, не може бути керівником підприємства та працювати в його керівних органах. Але якщо людина володіє акціями, то може зберегти їх за собою або передати управління ними іншим особам», — пояснив народний обранець. За його словами, нічого нового в цій нормі законодавства немає, і Конституційний Суд лише підтвердив існування такої норми.
Крім того, О. Єфремов вважає недоцільним блокування трибуни опозицією під час розгляду проекту закону щодо реформування НАК «Нафтогаз України». «Наша фракція вирішила підтримувати проект закону народного депутата від «НУ—НС» Юрія Кармазіна щодо реформування нафтогазового комплексу, оскільки він на 90 відсотків відповідає проекту закону, запропонованому урядом. А якщо опозиція оточить трибуну, то це буде блокування проти своїх законопроектів», — сказав лідер ПР.
У свою чергу під час брифінгу народний депутат від «БЮТ- «Батьківщини» Сергій Пашинський заявив, що не виключає можливості протесту біля трибуни. «Ми застосовуватимемо всі методи і механізми, щоб заблокувати прийняття будь-якого закону, котрий передбачає спекуляції з ГТС», — наголосив він.
За його словами, «БЮТ-«Батьківщина» не підтримуватиме альтернативний законопроект про реформування нафтогазового комплексу, який вніс на розгляд парламенту народний депутат від «НУ—НС» Юрій Кармазін.