Без цього неможлива ефективна система державного управління, переконаний Представник Президента у Верховній Раді, народний депутат Юрій Мірошниченко.
«Ефективна система державного управління неможлива без чіткого розподілу повноважень та відповідальності між органами виконавчої влади, недопущення дублювання їх повноважень та оптимізації функцій, — наголосив Представник Президента у Верховній Раді, народний депутат Юрій Мірошниченко, коментуючи внесення на розгляд парламенту законопроектів зі змінами до низки законодавчих актів, які регулюють діяльність центральних органів виконавчої влади. — Для того щоб підвищити ефективність та зменшити використання коштів державного бюджету на утримання державного апарату, потрібне суттєве законодавче реформування правил, за якими він функціонує».
Політик зазначив, що останнім часом у нашій державі активно впроваджується адміністративна реформа, ініційована Президентом України. Її реалізації сприяли і зміни у конституційному та адміністративному законодавстві. Однак вони виявили необхідність закріпити в правовому полі якісно новий механізм стримувань противаг між різними гілками влади, унормування на законодавчому рівні повноважень та порядку їх діяльності.
«Власне, для цього і були розроблені сім законопроектів, якими пропонується внести зміни до майже 340 законодавчих актів, які регулюють питання діяльності 58 центральних органів виконавчої влади, — пояснив Юрій Мірошниченко. — Вони (ці зміни) мають привести положення законодавчих актів у відповідність із нормами Конституції, законами про Кабінет Міністрів та про центральні органи виконавчої влади».