Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 23-й тур.
16 березня. «Зоря» — «Кривбас». 2:0. 12 000 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Ідахор, 35, Каменюка, 87.
17 березня. «Шахтар» — «Чорноморець». 4:0. 30 567 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Селезньов, 5, 80, Ілсіньо, 45+1, Тейшейра, 67. На 47-й хвилині Фернандіньо («Шахтар») не реалізував пенальті.
«Ворскла» — «Іллічівець». 3:1. 3 200 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Селін, 11, Чичиков, 46, Ребенок, 79 — Кожанов, 12.
«Таврія» — «Арсенал». 1:1. 5 100 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Фещук, 87 — Гоменюк, 18.
18 березня. «Динамо» — «Дніпро». 2:0. 68 014 глядачів. Рефері —Абдула (Харків). Голи: Алієв, 67, Мілевський, 83.
«Олександрія» — «Металург». 0:0. 3 500 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ).
«Оболонь» — «Волинь». 1:0. 3 940 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Гол: Мандзюк, 81. Вилучено Шикова («Волинь», 38, фол останньої надії), Ізворану («Волинь», 77, друге попередження).
Матч «Металіст» — «Карпати» відбувся вчора ввечері, коли це число нашої газети вже друкувалося. Тому результат харківського поєдинку повідомимо завтра.
Бомбардири: Ярмоленко («Динамо») — 12 м’ячів, Майкон («Волинь») — 11, Селезньов («Шахтар»), Ідейє («Динамо») — по 10.
Майже сімдесят тисяч (!) глядачів зібралося на НСК «Олімпійський» під час зустрічі «Динамо» та «Дніпра». Що й не кажи, подія приємна. І гра була досить напруженою. Можливо, не такою видовищною, як чекали глядачі. Скажімо, футболісти «Дніпра» опір чинити намагалися, але особливої гостроти в атаці не створили, діючи в першій половині зустрічі від оборони. Через це киянам важко було зламати мури суперника. І лише після перерви вони поступово почали нарощувати перевагу.
У підсумку динамівцям вдалося провести два м’ячі у ворота Лаштувки. Спершу Алієв з дальньої відстані завдав фірмового влучного удару зі штрафного. Дніпропетровці, зрозуміло, кинулися відіграватися, поспішали і, як кажуть, наламали дров. Їхні помилки стали у пригоді киянам, котрі забили вдруге.
Гусєв на правому фланзі точною передачею знайшов Ярмоленка. Той добіг майже до лицевої лінії, зібравши кількох оборонців гостей, і витягнув на себе Лаштувку. А потім блискавично прострелив на Мілевського, котрий влучно пробив з кількох метрів у порожні ворота. Ну дуже ефектна комбінація.
— Хотів би подякувати нашим уболівальникам, які заповнили стадіон, — сказав на прес-конференції динамівський тренер Юрій Сьомін, — за їхню суттєву допомогу. У перемозі дуже велика заслуга глядачів. Тепер про сам поєдинок. Гра давалася дуже важко. «Дніпро» оборонявся великими силами, практично десять на десять грали на одній половині поля. Ми створили небагато моментів, але вони були. Потрібен був гол, і після того, як забили, нам стало легше.
Однак головні події розгорнулися вже після зустрічі — на телеекрані. Власник «Дніпра» вважає, що в епізоді з падінням Стрінича у ворота киян рефері мав призначити пенальті. Хоча дніпропетровці тоді особливо не протестували. Коментував ті події шановний пан президент надто емоційно. Сказав також, що і порушення проти Гармаша не було. Тому і гол, забитий Алієвим зі штрафного, не є законним. Не стало несподіванкою, що свого господаря підтримав хор ведучих та експертів футбольної програми на одному з телеканалів. А як інакше? Спробуй заперечити працедавцеві.
Розгніваний керівник у телеефірі продиктував ще й номер телефону президента «Динамо» (без дозволу того). І наказав підлеглим зв’язатися з ним. А опонент під час телефонної розмови казав прямо протилежне, що упередженості з боку рефері не побачив. Вважає, що пенальті не було. А Гармаша однозначно грубо збили. Однак динамівський очільник, на відміну від свого збудженого колеги, сказав, що то тільки його власна думка і не більше. Він не є фахівцем у царині арбітражу. Тому вирішальне слово має бути за фахівцями і тільки за ними...
Справді, нехай авторитетне слово скажуть керівники футбольної Феміди. До речі, сьогодні на засіданні прес-клубу в ФФУ з представниками ЗМІ має зустрітися П’єрлуїджі Коліна. Цікаво, що він скаже про ці спірні моменти на НСК «Олімпійський».
Серед подій туру зазначимо потужну гру чемпіона. «Шахтар» удома здобув надпереконливу перемогу над «Чорноморцем», котрий останнім часом демонстрував досить успішну гру. Але перевага «гірників» у класі була незаперечною. Швидкі продумані колективні дії, гострота в атаці і надійність в обороні, привабливі комбінації і висока індивідуальна майстерність протягом зустрічі — складові перемоги донеччан.
Євген Селезньов відзначився дублем.
 
Ярмоленко (ліворуч) та Мілевський розіграли результативну комбінацію.
Фото Володимира КОТЛЕНКА  та ФК «Шахтар».