Днями відбувся XІІІ з’їзд Партії регіонів, на якому одноголосно обрали заступником голови Партії регіонів і членом політради віце-прем’єр-міністра — міністра соціальної політики Сергія Тігіпка. Окрім того, під час засідання Микола Азаров і Сергій Тігіпко підписали відповідні документи про об’єднання «Сильної України» з Партією регіонів.
Участь у з’їзді взяли Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Президент Віктор Янукович, Прем’єр-міністр Микола Азаров, народні депутати, представники адміністрації Президента, уряду, громадських організацій. Зокрема, Голова Верховної Ради Володимир Литвин вітає об’єднання Партії регіонів з «Сильною Україною», повідомляє Gazeta. ua.
«Це об’єктивна назріла необхідність. Це дозволить розширити соціальну базу ПР. Адже завдання, які поставив Президент, вимагають консолідації», — сказав він.
За його словами, Україна стоїть перед необхідністю перейти у нову якість, втілювати реформи. «Але це не просто у внутрішньорозсвареній країні. Її розсварюють політики, які думають, що так підхватять частину електорату, ніби частину колгоспу», — зауважив Голова Верховної Ради. Володимир Литвин вважає, що об’єднання Партії регіонів з «Сильною Україною» — це пропозиція нового діалогу.
«Народна партія й надалі співпрацюватиме з Партією регіонів», — пообіцяв глава парламенту та сподівається, що саме цей з’їзд переламає стереотип: 13-те число — нещасливе.
Як повідомляє офіційний сайт Партії регіонів, Президент Віктор Янукович під час з’їзду заявив про свою вимогу до уряду зробити так, щоб через проведення реформ не потерпав жоден громадянин. «Все, що ми робимо, робимо для людей, в цьому — основний зміст наших реформ. Важливою частиною має стати нова соціальна політика. Її формула проста: держава через нові соціальні ініціативи підтримає всіх, хто потребує допомоги, попри труднощі та негаразди», — запевнив Президент.
Для підприємця, пояснив В. Янукович, підтримка полягає у формуванні сприятливих умов розвитку бізнесу, зміцненні економічних свобод та подоланні тиску на бізнес з боку контролюючих структур. Для бюджетного працівника — вчителя, лікаря — у створенні сучасних закладів, наданні гідної зарплати. Для працівників підприємств — у цивілізованих умовах праці, легалізації доходів, розвитку страхових послуг, підвищенні зарплати, розвитку соціального діалогу. Для митців — у формуванні відкритого гуманітарного простору, розвитку культурних індустрій. Для військових — у суттєвому покращенні матеріального стану через проведення реформи безпекового сектору.
Глава держави підкреслив, що особлива увага приділятиметься найбільш вразливим верствам населення: пенсіонерам, інвалідам, ветеранам праці, багатодітним сім’ям. «Моя вимога чітка й однозначна: люди не повинні потерпати від реформ», — підсумував Президент.