Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п’ятницю провів чергову онлайн-конференцію з користувачами соціальної мережі Facebook.
Він відповів на двадцять п’ять запитань користувачів мережі, яких, зокрема, цікавила думка керівника парламенту щодо резонансних законопроектів; проблем у сфері охорони здоров’я, у тому числі формування цін на ліки та створення державної програми допомоги онкохворим дітям; запровадження вікового цензу для високопосадовців; підсумків президентських виборів у Росії тощо.
Відповідаючи на запитання про те, чи має керівник парламенту намір вносити свою кандидатуру на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, В. Литвин зазначив: «Зроблю це тоді, коли буду переконаний у підтримці як мінімум 226 депутатів. Нині проводжу консультації». «Проте вимушений сказати, що, за моєю інформацією, за одну з кандидатур уже зібрано (і це протягом дня) понад 200 підписів», — додав він.
До Голови Верховної Ради також зверталися з проханням сприяти вирішенню проблемних питань земельної власності та кредитування; несправедливих, на думку користувачів, кадрових призначень.
Загалом під час проведення онлайн-конференції запитання надійшли від більш як 124 користувачів.
Прес-служба Верховної Ради України.