Прокуратура Харківської області пропонує позбавляти ліцензій підприємців, які продають неповнолітнім алкоголь і сигарети.
«Нині ми наполягаємо на тому, щоб підприємців, які продають алкоголь і сигарети неповнолітнім, позбавляли ліцензії на продаж цих товарів», — заявила журналістам начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Харківської області Алла Правосуд.
За її словами, прокуратура направила подання в Головне управління МВС України в Харківській області й у департамент із контролю за виробництвом і обігом алкоголю і тютюну Державної податкової адміністрації в Харківській області з метою посилення санкцій проти підприємців, які продають алкоголь і сигарети неповнолітнім. Також А. Правосуд наголосила, що торік міліція склала 255 адміністративних протоколів за фактами продажу алкоголю та сигарет неповнолітнім, однак тільки 25 підприємців були після цього позбавлені ліцензії на продаж сигарет і алкоголю. Прокуратура також пропонує застосовувати до порушників жорсткі фінансові санкції.
 
Харків.