Футбол. Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 15 березня. «Ганновер-96» (Німеччина) — «Стандард» (Бельгія). 4:0 (перший матч — 2:2). ПСВ (Нідерланди) — «Валенсія» (Іспанія). 1:1 (2:4). «Удінезе» (Італія) — АЗ (Нідерланди). 2:1 (0:2). «Атлетік» (Іспанія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 2:1 (3:2).

«Бешикташ» (Туреччина) — «Атлетіко» (Іспанія). 0:3 (1:3). «Манчестер Сіті» (Англія) — «Спортінг» (Португалія). 3:2 (0:1). «Шальке-04» (Німеччина) — «Твенте» (Нідерланди). 4:1 (0:1).
«Олімпіакос» (Греція, Пірей) — «Металіст» (Україна, Харків). 1:2. Голи: Маркано, 14 — Вільягра, 81, Девич, 86. На 77-й хвилині Девич не реалізував пенальті (воротар). Перший матч — 1:0.
«Олімпіакос»: Мад’єрі, Торосідіс, Олебас, Пападопулос, Маркано, Орбаїс (88), Діогу, Маніатіс (Модесто, 58), Фустер, Ібагаса (Жан Макун, 45), Міральяс, Джеббур. Тренер — Ернесто Вальверде.
«Металіст»: Дишленкович, Вільягра, Папа Гуйє, Торсіглєрі, Пшеничних, Торрес, Гав’єр, Соса, Бланко (Валяєв, 90+5), Тайсон, Марлос (Девич, 46). Тренер — Мирон Маркевич.
Рефері — Овідіу Алін Гецеган (Румунія).
Пірей. Стадіон «Георгіос Караїскакіс». 32 500 глядачів. 12 градусів.
Харківський «Металіст» уперше в своїй історії злетів так високо у єврозмаганні подібного рівня. Він — у чвертьфіналі Ліги Європи. З чим вітаємо команду та її прихильників!
Ніхто не заперечуватиме, що функціональна готовність наших гравців виявилася вищою. Це й стало головним фактором їхньої перемоги. Та й майстерністю переважна більшість футболістів цього дуже цікавого колективу не обділена. Лише половину першого тайму активнішими були греки, котрі діяли швидко і настирливо. Вони створили чимало гострих моментів і, зрештою, забили. Флангова передача, і Маркано, високо злетівши, ефектно пробив головою. А це, зрозуміло, значно ускладнило завдання харків’янам.
На щастя, гості не знітилися, а поступово приходили до тями і, зрештою, вирівняли гру. А після перерви вже вони були господарями на полі. Щоправда, трохи засмутив епізод із нереалізованим пенальті. Можливо, Девичу варто було завдати сильного удару. Але він у підсумку абсолютно реабілітувався, забивши переможний гол.
А надію нам подарував Вільягра, котрий усе зробив блискавично. Він, мов кобра, кинувся на передачу Тайсона і скористався похибкою воротаря Мад’єрі. Окрім цих моментів «Металіст» мав ще кілька слушних нагод, щоб забити. Тому рахунок зустрічі міг би бути ще переконливішим. Однак гадаємо, що перемога харків’ян і за таких умов ні в кого не викликала сумнівів, що «Металіст» — команда добре вишколена та ще й з характером.
Мирон Маркевич особливих емоцій не виказував. Але можете не сумніватися, що душа тренера співала.
— Два роки тому на цій стадії ми зупинилися, — пригадав він. — А от тепер вийшли до чвертьфіналу — це свято для нас. Не заперечуватиму, що ми дещо перенервували. Особливо на перших хвилинах, чим скористався «Олімпіакос». У перерві я попросив хлопців заспокоїтися і зіграти так, як вони вміють. Вважаю вдалою появу на полі Девича, котрий загострив гру. Взагалі він, як правило, успішно виходить на заміну: або заб’є, або пожвавить гру. Скажу, що наші футболісти спершу дещо зловживали індивідуальними діями, і це було на руку «Олімпіакосу». Але варто було у другому зіграти у командний і комбінаційний футбол, як для нас почалося зовсім інше життя...