Днями кілька інтернет-ресурсів розповсюдили інформацію із начебто фотопідтвердженням того, що народному депутату Олександру Кодолі есемескою обіцяно винагороду від його колеги Євгена Дейдея у 1500 доларів за запитання Генпрокурору Віталію Яремі під час його виступу в парламенті. Як з’ясувалося, цю анонімну фальшивку оперативно виготовили для компрометації народних депутатів, бо й справді О. Кодола на прохання свого колеги по фракції запитав В. Ярему про результати діяльності одного з прокурорів.
Євген Дейдей є головою підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та планував самостійно поставити запитання Генпрокурору про одного з одіозних прокурорів, який боровся з майданівцями, а зараз будь-якою ціною намагається залишитися при владі.
— До речі, сам Євген в цей момент перебував біля мене в сесійній залі, але не встиг записатися, щоб самостійно поставити запитання, — прокоментував інцидент О. Кодола. — Тому посилати СМС у нього не було жодної необхідності. Автори провокації навіть не завдали собі клопоту надати бодай приблизної правдоподібності фальшивці, методом комп’ютерної графіки виготовивши замовну маячню. На фото показано телефон, який невідомо в кого в руках, а швидше за все, —  ні у кого, оскільки очевидні результати роботи фотошопу. Крім того, якщо зважити на розташування мого робочого місця у залі, то стає зрозумілим, що під таким кутом сфотографувати телефон було просто нереально — і це також свідчить про підробку. До того ж на підробленому фото зображено телефон моделі Іphone, я ж останні три роки користуюся мобільним телефоном Самсунг та Нокіа, про що знають десятки і сотні людей, які постійно спілкуються зі мною.
Народні депутати планують написати заяву до органів правопорядку за поширення неправдивої інформації та просять представників засобів масової інформації і громадськість не піддаватися на провокації та перевіряти інформацію. Парламентарії вважають, що головним завданням провокації були не народні депутати, а намагання поставити під сумнів правдивість запитання та звинувачень на адресу прокурора.
Чернігів.