Відлига, що  прийшла на зміну хурделицям та морозам, додає чимало незручностей полтавцям. Наприклад, мешканці останнього поверху будинку по вул. Фрунзе, 54, звернулися до корпункту «Голосу України», бо не знають, що й робити: вода від снігу, який тане на даху, тече... просто до квартир. Чи то покрівля продірявилася, чи зливова система несправна, але ця проблема, скаржаться люди, дошкуляє їм не один рік. І зарадити їй не можуть ані самі мешканці, ані комунальні служби.

У квартирі №108 на останньому поверсі будинку не просто вогко — вода капає зі стелі, стікає по стінах... Тому жителі квартири розставляють у проблемних місцях тази і каструлі, так збираючи воду. Слюсарі ЖЕД №6 Полтави, кажуть мешканці, — часті гості в будинку. Проте самотужки проблемі зарадити не можуть.

Тим часом відремонтувати дах, а з ним і квартиру №108, показує документи її мешканка Галина Гур’янова, комунальники обіцяли ще у 2002-му. А торік із ЖЕДу надійшов лист: дефектний акт щодо даху над третім під’їздом будинку передали до міського управління житлово-комунального господарства. Тому об’єкт має бути включений до графіку планових ремонтів. Проте віз і нині там. Нещодавно жителі відремонтували помешкання власним коштом. Але теперішнє танення снігу може звести нанівець і ці зусилля.

Дефекти даху справді є, погоджуються у ЖЕД-6. Однак власними силами, кажуть, усунути їх не в змозі, тому заявки на ремонт регулярно надсилають до міського УЖКГ. А там мотивують зволікання відсутністю коштів: мовляв, і раді б допомогти, але на ремонти покрівель кожен ЖЕД отримує лише 100 тисяч гривень на рік, а цього інколи буває замало, щоб хоч один дах відремонтувати. Утім, в управлінні обіцяють, що з будинком по Фрунзе, 54, розберуться «індивідуально». Хотілося б вірити, як вірять у це самі жителі ще з 2002 року...

...До речі, згадую найунікальніший випадок, з яким довелося зіткнутися в Полтаві під час перевірки «комунальних» скарг жителів: в одній із багатоповерхівок на вул. Курчатова вода в дощ починала бігти... з розеток! Не чекайте такого, комунальники! Дійте!

 

Полтава.

Мал. Вадима СИМИНОГИ.