Як повідомили в управлінні податкової міліції державної податкової служби в Кіровоградській області, тут виявили чергового спритника, котрий три роки поспіль ухилявся від сплати податку на додану вартість. У такий спосіб він привласнив близько 4,5 мільйона гривень.
Ідею, як нажитися на державних коштах, приватний підприємець із Кам’яного Броду, що в Ульяновському районі, став утілювати в життя на початку 2008 року. Сам «розробив» та організував і схему ухилення від сплати податків. Не вигадавши нічого кращого, ніж скористатися послугами фіктивних підприємств, їхніми бланками, печатками та банківськими рахунками, – зазначав у податковій звітності нібито придбання у них зернових культур. На-справді останні він закуповував у фермерів, які не є платниками ПДВ. Законопорушник виготовив і підроблені квитанції до прибуткових касових ордерів, і податкові накладні, які свідчили про придбання сільськогосподарської продукції у підприємств. А тим часом їх державну реєстрацію скасували за рік-два до того. Були й інші маніпуляції, завдяки яким приватний підприємець ухилився від сплати податків на доволі солідну суму.
За словами першого заступника начальника УПМ ДПС в області Віталія Босненка, шахрай до того знахабнів, що, навіть перебуваючи під слідством, продовжував займатися протиправною діяльністю. Гайворонський райсуд у Кіровоградській області визнав приватного підприємця винним і призначив покарання терміном на шість років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.