Національний банк України планує ввести спеціальні картки для виплати населенню компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив у ефірі Першого Національного телеканала.

«У кожного громадянина, який одержить компенсацію, буде вибір: чи то піти в будь-який банкомат зняти цю тисячу й витратити — це його право, або зберегти на вигідних умовах на своєму депозиті й одержати гарний відсоток із цього», — зазначив глава уряду.
Нагадаємо, Президент Віктор Янукович доручив уряду відновити виплату компенсацій у розмірі до 1 тисячі гривень вкладникам Ощадбанку СРСР. За його словами, виплати повинні пройти у червні-грудні цього року. Раніше глава Нацбанку Сергій Арбузов заявив, що для цього не проводитимуть додаткову емісію, повідомляє УНІАН.
Як відомо, раніше прем’єр критикував уряд Юлії Тимошенко за виплату 1 тисячі гривень компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР. За словами М. Азарова, це призвело до розкручування інфляції в Україні й погіршення ситуації в економіці.
Цього разу пенсіонери побоюються примусового розміщення обіцяної «тисячі» на депозитах. Але така ситуація виключається, заявила на брифінгу перший заступник голови адміністрації Президента Ірина Акімова.