Житомирський завод ізоляційних матеріалів вийшов на проектну потужність. З цією подією колектив привітали керівники області й міста, а також міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

Не секрет, що Україна спалює так багато газу на обігрівання квартир та об’єктів соціальної сфери. Коли споруджували старі будинки, газ був дешевим. Тепер дати взимку тепло в панельний будинок — коштує дорого. Тому взяли курс на будівництво енергоефективного житла, яке потребує у півтора-два рази менше енергоносіїв.

Усе це зумовлює зростання попиту на теплоізоляційні матеріали. Якщо раніше 80 відсотків необхідного обсягу держава купувала за кордоном, тепер — стільки виробляє сама. Це завдяки тому, що запрацювали чотири заводи з виробництва мінераловатних утеплювачів, в тому числі і в Житомирі.

Підприємства виготовляють високоякісні плити, призначені для теплової та звукової ізоляції будівельних конструкцій в житловому, громадському та промисловому будівництві. Лише житомирський завод експортує 20 відсотків своєї продукції до Росії та Білорусі, а також Молдови, Латвії, Азербайджану. Створено близько 250 робочих місць. Вкладено 140 мільйонів гривень інвестиційних коштів.

Як зазначив міський голова Володимир Дебой, ізоляційні матеріали заводу використовуватимуться цього року для утеплення багатоповерхівок згідно з державною програмою енергозбереження.