На початку березня міський голова Олександр Сін оголосив, що неприйнятний рівень розрахунків з боку споживачів може позбавити концерн «Міські теплові мережі» достатніх лімітів на газ. Із 38 мільйонів гривень, отриманих теплоенергетиками, 33 мільйони сплачено з міського бюджету. Вимогу міського голови традиційно проігнорували організації, що фінансуються з держбюджету: за спожите тепло надійшло лише 200 тисяч гривень. Не поспішають і городяни: за перший тиждень березня сплатили 787 тисяч гривень — близько гривні на кожного жителя Запоріжжя.
Щонайменше 60 тисяч площ озимих доведеться пересівати
На Запоріжжі нарешті завершили з остаточним прогнозом на новий урожай
Погода тільки на початку березня дала змогу дослідити стан озимих культур в області. Він невтішний: загинуло 49 відсотків посів озимого ріпаку (18 тисяч гектарів), 33 — ячменю і 6,6 — посівів пшениці. Загалом це становить 60 тисяч гектарів. Хоча згадана цифра не остаточна: ще 260 тисяч посівів викликають велике занепокоєння, і частину цих площ теж доведеться пересівати. Адже сходи тут дуже слабкі і зріджені. І коли з пальним і насінням проблем наче не передбачається, то вони є з мінеральними добривами. Адже запас із розрахунку 33 кілограми на гектар, за 47 в середньому по Україні, тривожить. Непокоїть, але чомусь не місцеве аграрне керівництво, а Міністерство аграрної політики і продовольства, проблема посівів соняшнику. За встановленого Кабінетом Міністрів України нормативу в 15 відсотків, на Запоріжжі вперто засівають цією культурою понад 30 відсотків усіх площ. «Одним роком живемо, чи ні?» — кинув докір запорізьким керівникам під час останньої селекторної наради перший заступник міністра Микола Безуглий. З області одразу відрапортували, що замість запланованих майже 30 відсотків площі посівів зменшать на 135 тисяч гектарів, тобто доведуть до рівня 25,8 відсотка від усіх площ сільгоспугідь. Та, 
звісно, доводиться лише сподіватися...
Не будь плюшевим!
Незвичайний мітинг відбувся під стінами Запорізької облдержадміністрації. Кореспонденти місцевих та центральних видань з посмішками фотографували єдиних учасників акції — десяток м’яких іграшок, які розташувалися на газоні перед ОДА.
Перехожі зробили висновок: напевно, хтось протестує проти засилля неякісних китайських іграшок. А насправді 13 березня низка молодіжних організацій від партій, що ведуть відчайдушну боротьбу за право називатися опозицією, збиралися й собі взяти участь у всеукраїнській акції «Вставай!». Однак Запоріжжя недарма має сумнівну славу заповідника українського сталінізму. Тільки-но хтось збирається проводити небажаний для влади мітинг чи пікет і подає відповідну заявку, то вже через п’ятнадцять хвилин з’являється альтернативна заявка від іншої організації про проведення акції за тією само адресою. А далі Окружний адміністративний суд зазвичай негайно забороняє ВСІ акції в зазначеному місці.
На знак протесту проти такої практики невідомі «креативщики» запросили журналістів на «мітинг» м’яких іграшок під гаслом: «Не будь плюшевим!».
Запорізька область.