Одержавши від громадської організації «Столичні ініціативи» яйце, розміром 3,75 х 2,6 метра, виготовлене зі скловолокна та поліефірної смоли, кіровоградські художники одразу взялися за роботу. Тепер їхнє завдання — створити унікальну писанку, що стане візиткою Кіровоградщини.
Розпис по величезній заготовці — це благодійний внесок області у всеукраїнську акцію. Тож нині з ранку до пізньої ночі над писанкою чаклують Андрій Кадигроб, Ігор Вишніченко, Анатолій Кімнатний, Євген Івасюта, Андрій Надєждін, Тетяна Стороженко.
За словами останньої — майстра з писанкарства, члена Спілки майстрів народного мистецтва України, — на писанці вже зображені декоративні елементи. Всі вони виконані з дотриманням символіки та традицій кольорової гами, притаманної регіону, — це поєднання чорного, жовтого, червоного кольорів із вкрапленням зеленого (на знімку).
До Великодня у рамках всеукраїнського проекту писанку встановлять «на оглядини» на головній площі Кіровограда, а вже до Дня Незалежності витвір мистецтва доправлять до столиці, щоб кияни та гості міста мали можливість порівняти традиції писанкарства з усіх куточків України. А доти обличчя регіону шліфують на території тролейбусного депо.
Фото Тетяни СТОРОЖЕНКО.