Учора перший Президент України Леонід Кравчук зустрівся в парламенті з учасниками Програми стажування молоді у Верховній Раді та центральних органах виконавчої влади.

«Я вихований у тих умовах, коли нам говорили, що головне — патріотизм, відданість. Тому молода людина не могла ставити освіту, духовність, повагу в один ряд із матеріальним забезпеченням, — розповів екс-Президент. — А нині молодь шукає кращого за кордоном, бо не впевнена після закінчення вузу у своєму майбутньому. Я розумію, що влада сьогодні не в змозі платити гідну зарплату, але хоча б має бути перспектива.

 — Поки Україна не підніметься в своїх моральних, правових, духовних цінностях, ми не зможемо інтегруватися в Європу. Всі проблеми — у владі, але не тільки в нинішній. Я не кажу про себе, бо в мене були трошки інші завдання. Приміром, Леонід Кучма говорив в Брюсселі одне, в Москві — інше, Віктор Ющенко задекларував дуже багато, але, як кажуть: те, що хотілося, того не сталося. Віктор Янукович починає робити кроки в цьому плані, але настільки занедбана правова земля, настільки там багато чагарників, які виросли за часів його попередників, це зробити йому буде непросто. Поки вся правова система не буде підпорядкована людині, її захисту прав та свобод, Європа не зможе нас взяти до себе».

Перший Президент України Леонід Кравчук зустрівся з учасниками програми «Помічник голови комітету Верховної Ради України 2011— 2012 рр.».

 

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.