У приміщенні Центральної ради ФСТ «Динамо» відбулася зустріч керівництва з журналістами. Спершу голова товариства, народний депутат України Віктор Корж розповів присутнім про успіхи динамівців на світовій та європейській аренах. Зокрема, згадав про золоту нагороду зі світовим рекордом Наталії Добринської, срібну медаль Наталії Лупу на чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщеннях у Стамбулі, «бронзу» біатлоністки Віти Семеренко на світовому чемпіонаті в німецькому Рупольдінгу. Нарешті, віддали належне чемпіонам і призерам першості Європи з вільної боротьби у Белграді (Сербія), де динамівці виграли чотири золоті і чотири срібні нагороди.

Друга тема на прес-конференції стала сюрпризом для представників ЗМІ. Товариство започатковує турнір для журналістів — «Динамо» Medіa Cup». В ході цих змагань на майстрів пера і мікрофона чекають майстер-класи від відомих спортсменів, призерів та переможців Олімпійських ігор, а також цінні призи та подарунки. До речі, пообіцяв допомогти олімпійський чемпіон з баскетболу, народний депутат України Олександр Волков, який був присутній на тому зібранні.

— Про користь спорту та фізкультури можна говорити, а можна цим займатися,— сказав під час презентації проекту Віктор Корж. — Ми пропонуємо журналістам спортивних редакцій провідних ЗМІ країни стати безпосередніми учасниками змагань, які організує для них наше товариство.

Віктор Петрович також зазначив, що сьогодні спортсмени, які представляють ФСТ «Динамо», становлять практично половину Національної збірної України, а от із вихованням молодої зміни є проблеми.

— В Україні сьогодні, на жаль, відсутня мода на здоровий спосіб життя. 80 відсотків нашої молоді віддають перевагу не активному відпочинку, заняттям спортом чи фізичною культурою, а вживають алкоголь, курять, просиджують багато часу перед екранами телевізорів та комп’ютерів. Це призвело до того, що дві третини школярів старших класів страждають на хронічні хвороби, а Україна посідає одне з перших місць з дитячого алкоголізму. Такий стан справ терміново треба виправляти. І саме журналісти — якраз ті люди, котрі можуть змінити ситуацію, — переконаний народний депутат.

Він нагадав, що 2012-й оголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком спорту та здорового способу життя. Заплановано проведення низки заходів із залучення населення, насамперед дітей та молоді, до масових занять спортом.

А в рамках комплексних змагань «Динамо» Medіa Cup» конкретно планується проведення турнірів з баскетболу, більярду, кульової стрільби, спортивної риболовлі, міні-футболу, настільного тенісу. Як уже згадувалося, кожен вид представлятимуть видатні спортсмени, вихованці «Динамо», чемпіони і призери Олімпійських ігор, провідні тренери, яким буде що розповісти і показати учасникам.

Проектом передбачено також проведення декількох спортивних вихідних днів для активного відпочинку родинами разом із дітьми, для яких також проводитимуть ігрові естафети та конкурси. Для переможців передбачено заохочувальні призи. Підбиття підсумків журналістських змагань відбудеться у грудні. Найсильніша команда отримає Кубок ФСТ «Динамо», а переможці та призери в особистій першості — цінні подарунки.

Зазначимо, що представники ЗМІ змагатимуться на спортивних об’єктах товариства за підтримки оператора державних лотерей «МСЛ». За інформацією спонсорів, на учасників змагань протягом року чекає багато цікавих сюрпризів, про які оголошуватиметься окремо.

Довідкова інформація

Для участі у комплексних змаганнях кожна редакція повинна надати відповідну заявку із зазначенням команд для кожного чемпіонату з окремого виду спорту та визначити контактну особу, яка отримуватиме всю додаткову інформацію.

На веб-сторінці ФСТ «Динамо» України (www. dynamo.ua) буде відкрито відповідну рубрику «Динамо» Medіa Cup», де всі бажаючі зможуть переглядати в режимі on-lіne інформацію про перебіг змагань і залишати свої коментарі та побажання.

Фото Руслана СВІРІНА.

Олександр Волков (ліворуч) і Віктор Корж під час зустрічі з журналістами.