У стані «бойової готовності» комунальники Луганщини чекають на відлигу. За словами начальника міської комунальної аварійно-рятувальної служби Олександра Летуна, нині погодні умови сприяють поступовому таненню снігу.

— Фахівці постійно контролюють рівень води. Зараз він нижчий, ніж у лютому. Цього року середній пласт снігового покриву становить близько 13 см. Це небагато, — зазначив Олександр Летун. — Русла річок нині практично всюди звільнилися від криги, тому підривати сніг по берегах немає необхідності.

Вище Луганська розташовані два водосховища — Миронівське й Вуглегірське, скидання води з них може впливати на ситуацію в обласному центрі. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Луганської міськради Ігоря Гурського, стан водосховищ перебуває на постійному контролі служби.

До речі, на початку лютого ТОВ «Луганськвода» разом з управлінням МНС України в Луганській області взяли участь у підготовці до весняного паводка. Навчання продемонстрували цілковиту готовність водоканалу до роботи в умовах можливого водопілля.