Профільний комітет Верховної Ради підтримує соціальні ініціативи Президента. Про це заявив під час брифінгу його голова Василь Хара.
«Протягом двох років уряду вдалося вивести економіку з кризи і знайти кошти для вирішення соціальних питань. Зокрема, на 70 % було збільшено мінімальну пенсію, на 50% — заробітну плату тощо», — зазначив він.
Народний депутат Олександр Стоян вважає, що нині є можливість підвищити рівень соціального захисту, адже більш ефективно запрацювали податкова та митна служби, Пенсійний фонд. За його словами, для реалізації ініціатив Президента треба близько 16 млрд. грн. «Заступник секретаріату адміністрації Президента Ірина Акімова в одній із передач сказала, що 11 млрд. грн. у держави є. Залишилось знайти ще п’ять. Я впевнений, що це буде зроблено за рахунок податків», — зазначив парламентарій.
О. Стояна дивує те, що колеги з опозиції замість підтримки ініціатив, які стосуються всіх виборців, вдаються до критики. «Це не є соціальними подачками перед виборами. Це — послідовне виконання програми Президента», — наголосив народний обранець.