Так жителі Сокальського району Львівщини на практиці демонструють, що таке децентралізація влади. Йдеться про переправу, яка з’єднує село Волсвин із Червоноградом і сусідньою Волинською областю. На будові №1 можна зустріти і сільського голову Волсвина Віктора Притулка. Він разом із земляками розкидав гравій перед мостом і утрамбовував полотно. 

«Дорога тут досить перспективна, — розповів Віктор Притулко. — Якщо їхати через Белз, доводиться долати гак завдовжки 32 кілометри. Тому водії обирають цей шлях. Міст же колись належав ДП «Львіввугілля», а нині виявився нікому не потрібен. 

Тим часом у селі проживає близько двох тисяч людей. Більшість із них доїжджають на роботу до Соснівки або Червонограда. Тож переправа конче потрібна. 

На під’їзді до мосту встановили скриньки, в які водії кидають гроші. Так назбирали кілька десятків тисяч гривень. Водії, побачивши ентузіастів на мості, не шкодують грошей. За ці кошти засипали вибоїни та відремонтували зігнилі дерев’яні балки. Кошти витрачають лише на будівельні матеріали, а ремонтні роботи сільські будівельники ведуть за «спасибі». Кажуть, відремонтований міст прослужить не один рік. 

«Якщо б розробляли проектно-кошторисну документацію, затратили б 320 тисяч гривень, а методом народної будови, — каже сільський голова Віктор Притулко, — можемо вкластися в 180 тисяч гривень».

Львівська область.