У Луганській області сьогодні налічується 1490 виборчих дільниць. Однак, на думку начальника відділу адміністрування Держреєстру виборців апарату Луганської обласної державної адміністрації Сергія Міняйла, їх кількість змінюватиметься. 

 

Уже сьогодні виникають складнощі з розміщенням цих дільниць через небажання власників приватних підприємств надавати свої площі. «На жаль, у законі не прописане питання щодо того, де створюються виборчі дільниці, — пояснює С. Міняйло. — Сьогодні вони організовуються на підприємствах комунальної власності, там, де влада повністю розпоряджається територією. Ще в клубах, але більшість цих центрів культури вже перебувають у руках приватників. Я недавно був у селі, де живе близько 20 виборців. Клуб тут викуплений, у ньому працює кафе, і з владою ніхто не хоче розмовляти. З’являються проблеми».

Сергій Міняйло вважає, що нині «місцеві органи ходять із простягненою рукою, начебто випрошують місце на розміщення дільниці». Причому територію для таких цілей відмовилися надавати навіть деякі директори шкіл. «Тому в законі необхідно прописувати, що приміщення для виборчої дільниці мають надавати підприємства, організації, установи всіх видів власності», — вважає начальник відділу адміністрування Держреєстру.

Луганськ.