Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся з листом до голови Державного комітету телебачення і радіомовлення з приводу перевидання книги «Історія українського парламентаризму»
Голові Державного комітету телебачення і радіомовлення КУРДІНОВИЧУ О. В.
Шановний Олександре В’ячеславовичу!
Із публікацій у засобах масової інформації та зі спілкування з журналістами зі здивуванням дізнався про те, що перевидання книги «Історія українського парламентаризму» розглядається в переліку книжкових соціально значущих проектів, запропонованих для участі в програмі «Українська книга» 2012 року за рахунок державного бюджету.
У зв’язку з цим повідомляю, що ні як голова редакційної ради, ні як член авторського колективу видання відповідної ініціативи не розглядав і, тим паче, не виявляв. Більше того, з цього приводу не було жодних консультацій з боку видавництва і з керівником авторського колективу видання академіком НАН України В. А. Смолієм. Моя позиція полягає в тому, що ця робота, за всієї її важливості, не належить до соціально значущих видань, а відповідно й не може видаватися за рахунок державного бюджету. Це по-перше. По-друге: якщо й вести мову про її перевидання, то лише після відповідного доопрацювання та доповнення.
З огляду на зазначене, просив би Вас прислухатися до моєї пропозиції і не вносити книгу «Історія українського парламентаризму» до переліку видань, що будуть здійснюватися за рахунок державного бюджету. У разі, якщо моя думка не буде врахована, прошу зняти моє прізвище з реквізитів видання.
З повагою Володимир ЛИТВИН.