Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 22-й тур.
9 березня. «Оболонь» — «Олександрія». 1:1. 3 500 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Мандзюк, 90+3 — Старенький, 49.
10 березня. «Іллічівець» — «Шахтар». 1:2. 9 500 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: — Ярошенко, 68 — Гюбшман, 6, Вілліан, 55.
«Дніпро» — «Ворскла». 1:1. 9 422 глядачі. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Кравченко, 50 — Янузі, 77 (п). Вилучено Боатенга («Дніпро», 82, за удар суперника, котрий не володів м’ячем).
«Волинь» — «Чорноморець». 0:2. 6 000 глядачів. Рефері — Кузьмін (Миколаїв). Голи: Леонардо, 43, Фонтанелло, 61.
11 березня. «Металург» — «Металіст». 1:1. 3 000 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Морозюк, 36 — Девич, 45+1. Вилучено Торсіглєрі («Металіст», 90).
«Карпати» — «Таврія». 2:3. 12 500 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Лукас, 36, Кас’ян, 48 — Назаренко, 62 (п), Гірський, 70 (автогол), Шиндер, 76.
«Кривбас» — «Динамо». 0:3. 7 500 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Ярмоленко, 5, Гусєв, 10, Мехмеді, 90+8. Вилучено Сердюка («Кривбас», 90+6, друге попередження).
«Арсенал» — «Зоря». 1:1. 1 824 глядачі. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Шунич, 84 (автогол) — Вернидуб, 63.
Бомбардири: Ярмоленко («Динамо») — 12 м’ячів, Майкон («Волинь») — 11, Ідейє («Динамо») — 10, Калинич («Дніпро»), Девич («Металіст») — по 9.
Зрозуміло, що окрім боротьби за нагороди і високі місця багатьох не менше цікавить суперечка за право залишитися у вищому класі. У дуже важливому протистоянні аутсайдерів на столичній «Оболонь Арені» багато могло вирішитися ще в першому таймі.
Господарі намагалися діяти першим номером і мали кілька нагод для взяття воріт. Але Мандзюк і Панас не скористалися шансами. А після перерви посміливішали олексайндрійці й одразу забили. Хитка перевага гостей тривала до останньої компенсованої хвилини. «Пивовари» витримали і врятували зустріч.
Гостротою і безкомпромісною боротьбою відзначалися поєдинки «Дніпра» і «Ворскли», «Металурга» і «Металіста», «Арсенала» та «Зорі». За драматичним сценарієм відбувався матч у Львові. Хіба думали футболісти «Карпат» та їхні прихильники, коли господарі на початку другого тайму повели в рахунку (2:0), що все завершиться для них катастрофою? Сімферопольцям вдалося за несприятливої ситуації згуртуватися і заволодіти ініціативою, що дозволило їм здобути вольову перемогу.
Одноосібний лідер чемпіонату — «Динамо» — здобув переконливу перемогу в Кривому Розі. Але головними дійовими особами там стали, на жаль, не учасники зустрічі, а... хулігани з числа уболівальників. У другому таймі футболісти діяли під градом сніжок та мандаринів, котрі летіли з трибун. Деякі «красені» вискакували на поле і блазнювали. Тим самим збивали атакувальний настрій... своєї команди. Всі ці неподобства були на руку динамівцям.
Двічі рефері Юрій Вакс мав намір припинити матч і повести команди до роздягалень. Як кажуть, з горем навпіл вдалося завершити зустріч. У такі моменти починаєш шкодувати, що тепер у нас на футбольних аренах відсутня міліція. От і розперезалися хулігани на трибунах...