На Житомирщині овочі за рік подешевшали аж на 46 відсотків. В основному, якщо вірити даним облстатуправління, завдяки зниженню цін на капусту — на 82 відсотки; картоплю, коренеплоди, цибулю та гриби — на 63—25 відсотків. Добре помітно це в одному з популярних у житомирян супермаркеті, який приваблює покупців нижчими цінами. Капуста білокачанна тут коштує лише 1 гривню 9 копійок; капуста синя і пекінська, звісно, дорожчі — відповідно 6 і 8 гривень за кілограм. Картопля, морква і столові буряки мають однакову ціну — 2 гривні. Квасоля продається по 15 гривень за кілограм, часник — 16 гривень. А от яблука коштують 12 гривень.
Курячі яйця різних виробників пропонуються здебільшого по 14 гривень за десяток.
Доступні крупи: кукурудзяна — 4 гривні 60 копійок, колотий горох — менше семи гривень за кілограм, рис можна придбати за 14 гривень, але є і такий, що коштує майже 26 гривень.
Серед продуктів повсякденного вжитку, які за рік подорожчали найбільше, — хліб. 800-грамові буханки «Українського» і «Дарницького» коштують майже однаково — близько 3 гривень 70 копійок, а от півкілограмовий буханець «Бородінського» різаного — 6 гривень 12 копійок.
 
Житомирська область.