У Дніпропетровську після реконструкції урочисто відкрили блок №1 головного корпусу обласної дитячої клінічної лікарні.

— Сьогодні ми зробили ще один важливий крок — збільшили площу корпусу вдвічі: з однієї тисячі до двох тисяч квадратних метрів. Це дасть змогу істотно поліпшити роботу приймального відділення, зокрема, створити умови для невідкладної госпіталізації інфекційних хворих у спеціальні бокси з окремими входами, а також надавати якісну невідкладну допомогу при травмах, проводити екстрене оперативне втручання, — наголосив голова ОДА Олександр Вілкул.

Для цього у приймально-діагностичному відділенні облаштовано сучасну операційну, ургентну лабораторію, пункт зберігання крові та палати для післяопераційного спостереження. Крім того, у реконструйованому корпусі працюватимуть клінічна лабораторія та центрально-стерилізаційне відділення, які забезпечать проведення високоточних лабораторних досліджень та впровадження нових методів стерилізації задля запобігання поширенню інфекцій усередині закладу.

Вартість реконструкції блоку №1 головного корпусу обласної клінічної дитячої лікарні становить понад 11 млн. грн., які було виділено з обласного бюджету.

На знімку: голова облдержадміністрації Олександр Вілкул (ліворуч) вручає документи на нове обладнання головному лікарю обласної дитячої клінічної лікарні Олександру Хитрику.

Фото надано прес-службою облдержадміністрації.