Нинішнього тижня Кабінет Міністрів озвучить джерела фінансування соціальних ініціатив Президента й тимчасові рамки реалізації соціальних програм. Це буде покладено в основу відповідних законопроектів, у зміни в закон про держбюджет-2012, щоб поетапно цього року виконати обіцянки Президента. Про це повідомив на брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
За його словами, регіонали також готові проголосувати за скасування депутатської недоторканності й за податок на багатство. «Зважаючи на те, що всі наші колеги говорили, що вони голосуватимуть за скасування депутатської недоторканності, щоб депутат нарівні відчував на собі чинність закону, ми зможемо переконатися, наскільки кожен, хто озвучував цю норму, буде щирим у результаті голосування, — сказав лідер регіоналів. — Зміни в законодавство стануть освіжаючим душем для деяких наших колег, котрі сьогодні зловживають званням народного депутата». Що стосується пропозицій опозиції зняти також недоторканність із Президента, О. Єфремов нагадав про рішення Конституційного Суду, відповідно до якого із Президента не може бути знято недоторканність.
А. Єфремов також відзначив, що фракції більшості продовжуватимуть наполягати на кандидатурі Валерії Лутковської на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. І хоча у фракції немає особливих претензій до роботи нинішнього Уповноваженого Ніни Карпачової, але, за словами депутата, тривале перебування однієї людини на одній посаді позначається на її роботі, тому потрібен новий Омбудсмен.
Лідер фракції Партії регіонів також висловився за скорочення використання народними депутатами службових автомобілів, запевнивши, що сам уже давно не їздить на службовій машині.