Опозиція готова запропонувати власний варіант змін до держбюджету-2012 та наполягає на зустрічі представників двох опозиційних фракцій — «БЮТ - «Батьківщина» та «НУ—НС» із Президентом України у прямому ефірі. Про це повідомив на брифінгу заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
Він відзначив як позитив те, що Президент та його команда нарешті почули голос найбідніших верств населення, запропонувавши соціальні ініціативи. «Соціальні ініціативи Президента — цікава ідея, дуже оригінальна, але ми стурбовані коментарями довкола цих ініціатив, — сказав М. Томенко. — Насамперед те, що соціальні ініціативи реалізовуватимуться за рахунок населення і вкладів, що за рахунок депозитних вкладів підніметься мінімальна пенсія». У проекті змін до цьогорічного держбюджету, який опозиція внесе до парламенту, за словами заступника глави парламенту, буде запропоновано радикальний перегляд низки статей, які у період скрути не можуть фінансуватися з бюджету, та підвищення за їх рахунок соціальних стандартів.
Опозиція готова хоч завтра проголосувати за скасування депутатської недоторканності, заявив Микола Томенко, але вимагає зняти недоторканність не лише з народних депутатів, а й із Президента та суддів. «Якщо ж пропозиції представників влади про скасування депутатської недоторканності — це лише елемент гри перед виборами, який повинен вплинути на перебіг виборчої кампанії, то ми перевіримо це голосуванням», — вважає політик.  
Службове авто «Мерседес», яке використовує Микола Томенко, незабаром відзначатиме 15-річчя — за його словами, воно придбане в 1998 році. Водночас М. Томенко повідомив, що ані він, як заступник Голови Верховної Ради, ані інші депутати від опозиції не можуть отримати повну інформацію про використання коштів на утримання адміністрації Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради. І запропонував журналістам зініціювати проведення відкритого засідання Комітету з питань Регламенту, який здійснює контроль за витратами коштів Верховної Ради, з’ясувати, скажімо, хто із депутатів отримав в останній період за рахунок держави житло.