Депутатська фракція Народної партії у Верховній Раді України підтримає внесені урядом зміни до держбюджету. Про це заявив лідер депутатської фракції Народної партії Ігор Шаров в інтерв’ю журналістам.

«Є доручення Президента та уряду розглянути можливість збільшити видаткову частину держбюджету, — нагадав парламентарій. — На погоджувальній раді парламенту пролунала пропозиція прискорити роботу в цьому напрямі з тим, щоб до 16 березня до Верховної Ради уже надійшов урядовий законопроект, депутати уважно його вивчили б, внесли свої пропозиції і у квітні він набув би статусу закону».
Насамперед, вважає Ігор Шаров, парламентарії очікують від уряду пропозиції щодо збільшення зарплат і пенсійних виплат. «Усі погоджуються з тим, що виникла необхідність терміново диверсифікувати пенсійні виплати, оскільки після підвищення розміру мінімальної пенсії виникла певна пенсійна зрівнялівка — розміри мінімальної та середньої пенсії майже стали однакові. А це несправедливо стосовно людей, які мають більший трудовий стаж», — переконаний лідер фракції Народної партії.
Народний депутат назвав тривожною інформацію Державної служби статистики, згідно з якою у січні поточного року середня заробітна плата у країні знизилася порівняно з груднем на 10,8 відсотка. «Незважаючи на складну фінансову ситуацію у країні, ми повинні мотивувати працівників бюджетної сфери, особливо учителів і лікарів, — сказав Ігор Шаров. — Думаю, і Президент, і уряд, і Верховна Рада розуміють, що у важкі часи саме на державу лягає підвищена відповідальність за соціальний захист громадян».