Йдеться про одержання довгоочікуваного житла ветеранами війни в будинку по вулиці Пестеля, 31 в Одесі. «Голос України» двічі розповідав про обман міським головою Олексієм Костусєвим 30 фронтовиків, яким чиновник 7 травня 2011 року під прицілом телекамер вручав ключі від квартир у новому будинку. Пізніше з’ясувалося, що його не підключено до водо- і газопостачання, каналізації, в ньому не працюють ліфти, не встановлено сантехнічні прилади, тобто квартири непридатні для проживання. Чекаючи новосілля, два фронтовики померли. Новосілля затяглося на 10 місяців.
Про ситуацію із цинічним обманом ветеранів розповіли пізніше інші національні ЗМІ. 23 лютого Президент України Віктор Янукович дав доручення главі облдержадміністрації Едуарду Матвійчуку забезпечити можливість вселення фронтовиків у виділене їм житло.
Протягом трьох тижнів, виконуючи доручення Президента України, будівельники цілодобово проводили пусконалагоджувальні роботи з уведення житлового будинку в експлуатацію. Його підключено до систем життєзабезпечення, змонтований і почав працювати вантажний ліфт. У будинок подані тепло й гаряча вода. Ветеранам видали правовстановлювальні документи.
Прокуратура Одеської області провела розслідування обставин виникнення конфліктної ситуації й виявила порушення в діяльності виконавчих органів Одеської міської ради, ВАТ «Одесаобленерго» і компанії-забудовника при спорудженні житлового будинку.