Голова Верховної Ради України Володимир Литвин наголошує на важливості об’єднання зусиль парламентаріїв України і Росії у питаннях боротьби з незаконним обігом наркотиків.
Під час учорашньої зустрічі з директором Федеральної служби Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків Віктором Івановим (на знімку) Володимир Литвин висловив думку про доцільність розгляду цієї проблеми, яка нині набула міжнародного характеру, на засіданні Міжпарламентської комісії із співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації.
За словами Голови Верховної Ради, питання щодо профілактики правопорушень, пов’язаних з вживанням наркотиків, заходів щодо боротьби з виробництвом і розповсюдженням наркотичних речовин та лікування і реабілітації наркозалежних, може бути розглянуто на спільних комітетських слуханнях за участю українських та російських парламентаріїв.
В. Литвин наголосив на важливості уніфікації відповідного законодавства, висловивши думку, що з цією метою МПА СНД могла б розробити модельні закони.
Він також висловив думку про можливість створення міжвідомчої групи, до складу якої увійшли б представники відповідних силових відомств двох країн, і яка б працювала під егідою парламентів.
Своєю чергою, В. Іванов зазначив, що Федеральна служба Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків проводить спільні заходи з відповідними відомствами України, спрямовані на боротьбу з цим негативним явищем. Між Федеральною службою і МВС України підписано Угоду про співпрацю у боротьбі з незаконним обігом наркотиків.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.