Напередодні Міжнародного жіночого дня Президент Віктор Янукович зустрівся з представницями жіночих об’єднань. Йшлося під час урочистого зібрання не лише про святкові речі, а й цілком матеріальні. Так, глава держави, зокрема, пообіцяв, що у 2012 році активно реалізовуватиметься програма з будівництва доступного житла.

Її успішне здійснення, за словами керманича, не лише дозволить громадянам отримати власне житло, а й працюватиме на зростання національної економіки, розвиток внутрішнього ринку. «Ми будемо видавати кредити громадянам на 10—15 років під дуже малі відсотки і будувати таке житло, — цитує слова Президента його прес-служба. — Ця програма дозріла, і ми готові до неї». Глава держави наголосив: розпочаті у 2010 році реформи поступово набиратимуть обертів і працюватимуть на людей. «Все, що сьогодні робиться, робиться на майбутнє. Дуже важливо, щоб ми з року в рік по всіх цих напрямках бачили покращення, і люди це відчували», — сказав Віктор Янукович. Водночас він повідомив, що до 2015 року в Україні буде розбудована мережа сучасних регіональних перинатальних центрів.

За його словами, нині в країні працюють уже три заклади (створені у рамках ініційованого Президентом Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства і дитинства»). Наступний такий центр буде відкрито в Донецьку.

«Таким чином ми забезпечимо на самому високому рівні захист молодих матерів, будемо створювати умови не гірші, ніж у будь-якій європейській країні», — сказав Президент. Він також висловив сподівання, що нещодавно призначена віце-прем’єр-міністр — міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова підніме цю роботу на високий рівень.

Президент звернув окрему увагу на важливість реформування системи первинної медичної допомоги. «Ми пішли цим шляхом, і я також переконаний, що до 2014 року ми забезпечимо на найвищому рівні надання первинної медичної допомоги», — зазначив він. За словами керманича, паралельно також іде робота над розбудовою мережі сучасних медичних закладів 2—3 рівнів. «Нині ця програма готується», — сказав Віктор Янукович.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).