З 10 березня мешканцям Запоріжжя можуть відключити гарячу воду — через те, що городяни не поспішають розраховуватися за отримані комунальні блага. Рівень оплати за опалення та гаряче водопостачання у січні становив 87 відсотків, у лютому — 80. Якщо ситуація не зміниться, запоріжцям доведеться загартовуватися під холодним душем.

Завинили комунальникам не тільки побутові споживачі, а й підприємства. Серед останніх рівень проплат становить 67 відсотків. До таких боржників вживають жорсткіших санкцій — перекривають не тільки воду, а й теплопостачання.

Тим часом місцеві теплоенергетики самі нині в боргах. За даними НАК «Нафтогаз України», в поточному році проплати за використаний газ становили лише 0,7 відсотка від нарахованої суми. В Запорізькій облдержадміністрації ситуацію пояснюють неузгодженістю дій місцевої влади і газового монополіста. За даними самих підприємств теплокомуненерго, рівень оплати за блакитне паливо сягає 46-48 відсотків від спожитого. Але кошти часто автоматично зараховують на погашення боргів попереднього року чи сезону. Місцеву владу про це не інформують.

Запоріжжя.