Виліт з Одеси до Тбілісі чартерного рейсу, пасажирами якого стали представники ділових кіл регіону, депутати міської ради, журналісти, був відстрочений на 20 хвилин.
Затримка сталася через виконання вимог міського голови. Олексій Костусєв зажадав, щоб двоє журналістів телеканала «1+1» і фотокореспондент одного з місцевих Інтернет-видань негайно залишили борт. Зазначимо, що на журналістів телеканалів «Інтер», «Новий канал» «АРТ» і «Град», кореспондентів друкованих видань, які перебували серед пасажирів, гнів міського голови не поширився.
Неугодні журналісти змушені були залишити літак. В аеропорту їх затримала охорона комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса». Представники засобів масової інформації перебували в ізоляції майже 2,5 години — до моменту приземлення рейсу з Одеси в аеропорту Тбілісі.
Столиця Грузії — місто-побратим Одеси. Громадська організація «Назустріч реформам» організувала чартерний рейс для зустрічі з грузинськими колегами. Абсолютно всі журналісти, у тому числі й ті, кого висадив з борту літака Олексій Костусєв, офіційно акредитовані як члени української делегації, було оплачено їх переліт і розміщення в Тбілісі. Однак міський голова розсудив інакше.
Журналістська громадськість Одеси вважає, що в такий спосіб Олексій Костусєв болісно відреагував на матеріали, що з’являються в цих виданнях і телекомпанії, які містять критику на адресу його діяльності на посаді керівника мільйонного міста.