Футбол. Контрольні матчі національних збірних. 29 лютого. Азербайджан — Палестина. 0:2. Латвія — Казахстан. 0:0. Кіпр — Сербія. 0:0. Грузія — Албанія. 2:1. Молдова — Білорусь. 0:0. Угорщина — Болгарія. 1:1. Чорногорія — Ісландія. 2:1. Люксембург — Македонія. 2:1. Мальта —Ліхтенштейн. 2:1. Румунія — Уругвай. 1:1. Туреччина — Словаччина. 1:2. Австрія — Фінляндія. 3:1. Швейцарія — Аргентина. 1:3. Північна Ірландія — Норвегія. 0:3. Словенія — Шотландія. 1:1. Уельс — Коста-Ріка. 0:1.

Поєдинки за участю фіналістів Євро-2012. Данія — Росія. 0:2. Хорватія — Швеція. 1:3. Греція — Бельгія. 1:1. Німеччина — Франція. 1:2. Італія — США. 0:1. Польща — Португалія. 0:0. Ірландія — Чехія. 1:1. Англія — Нідерланди. 2:3. Іспанія — Венесуела. 5:0.
Ізраїль — Україна. 2:3. Голи: Гусєв, 17 (п), Коноплянка, 45, Гемед, 55 (п), Ярмоленко, 61, Бен Сахар, 63.
Ізраїль: Ават, Шпунгін (Габай, 63), Бен Гаїм, Гершан, Бен Даян (Цедек, 87), Коен (Дамарі, 75), Натхо, Меліксон, Рафаелов (Зеаві, 46), Бенаюн (Бен Сахар, 46), Барда (Гемед, 46). Тренер — Елі Гутман.
Україна: Шовковський (Дикань, 46), Гусєв (Бутко, 90+3), Хачериді (Мандзюк, 46), Михалик, Селін, Тимощук, Ротань (Гармаш, 76), Ярмоленко, Коноплянка, Девич (Алієв, 46), Воронін (Мілевський, 46). Тренер — Олег Блохін.
Рефері — Шимон Марциняк (Польща).
Петах-Тіква. Стадіон «Хамошава». 5 000 глядачів. 6 градусів.
На жаль, погода підготувала неприємний сюрприз учасникам поєдинку і глядачам. Грати в умовах, коли з неба мов з відра періщить дощ уперемішку з мокрим снігом, і вітер завива, — заняття не з приємних. Але треба вміти ефективно діяти і за таких умов. Наші футболісти ще ніколи не вигравали в ізраїльтян, тож зрозуміло, з яким настроєм вони вийшли на цей поєдинок. І ще в першій половині зустрічі зробили упевнений крок до досягнення мети, забивши за мокрої погоди два «сухі» м’ячі.
Спершу Гершан зробив підніжку Ярмоленку в своєму карному майданчику, і Марциняк, не вагаючись, призначив пенальті, котрий упевнено реалізував Гусєв. Удруге наші забили перед самою перервою. Знову добре попрацював Ярмоленко, котрий чудовою передачею вивів на ударну позицію непомітного в першому таймі Коноплянку. Євген прокинувся і виконав удар просто чудово — технічно і влучно.
Початок другого тайму був для нас зовсім не радісним. М’яч влучив у руку Мандзюка — пенальті. І свіжий Гемед не залишив жодних шансів Диканю. Важливо було не розгубитися, не занервувати. Слава Богу, обійшлося. Наші невдовзі провели красиву швидку і результативну атаку: Алієв — Коноплянка — Ярмоленко (забив в один дотик).
Однак комфортний рахунок українці, на жаль, не втримали. Невпевнено зіграла наша оборона, і господарі знову скоротили відставання до мінімуму. От і довелося докласти чимало зусиль, щоб утримати цю історичну перемогу.
Олег Блохін:
— В другій половині першого тайму ми особливо добре рухалися, багато пресингували і не дали опонентам підвести голову і створити бодай один небезпечний момент. Натомість ми непогано атакували і справедливо, як на мене, забили двічі. Зважаючи на те, що хлопці лише повернулися із зборів своїх клубів, ми показали хороший футбол і досягли позитивного результату.
Зрозуміло, що після перерви ми планували кілька замін, але одна була вимушеною. Євген Хачериді поскаржився на біль у задній поверхні стегна, тому з’явився Віталій Мандзюк. Він не так, як хотілося, увійшов у гру. Тому в обороні виникла нервовість. Слід зважити й на те, що ми грали на фоні навантажень, отриманих футболістами на зборах, тож не дивно, що суперники стали створювати нам проблеми за рахунок швидкості.
Попереду аналіз цього поєдинку. Але вже тепер скажу, що за два дні ми провели колосальну роботу.
* * *
Хокей. Чемпіонат ПХЛ України. Плей-оф. 1/2 фіналу. Перший матч. «Сокіл» (Київ) — «Компаньйон-Нафтогаз» (Київ). 6:4 (1:2, 1:2, 4:0).