Учора за ініціативи заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка в парламенті відбулося засідання круглого столу, де було обговорено стан виконання законодавства країни у боротьбі з браконьєрством напередодні весняного сезону полювання та нересту. До участі в роботі круглого столу долучилися представники Міністерства внутрішніх справ, Державної митної служби України, екологічних природоохоронних громадських організацій та Державного агентства рибного господарства України.

«Голос України» вже повідомляв, що Микола Томенко вніс законопроект, який заборонив виготовлення, збут та застосування браконьєрських знарядь, а також ввезення до України із-за кордону широко розповсюджених браконьєрських синтетичних сіток, електровудок і капканів.

М. Томенко висловив здивування, що уряд вніс законопроект, де зникла норма про заборону ввезення браконьєрських засобів. Присутні на круглому столі керівники Державного агентства рибного господарства заявили, що вони не підтримують цей законопроект.

За словами заступника глави парламенту, перевірки показують: на сьогодні в країні є проблема контролю та застосування використання браконьєрських засобів, особливо в частині виконання на місцевому рівні. Представники громадського об’єднання «Громада рибалок України» конкретними фактами підтвердили, що в Україні виробляються і можна легко купити електровудочки та інші браконьєрські засоби.

У свою чергу Микола Томенко звернувся до Міністерства внутрішніх справ з вимогою виконувати закон та переглянути роботу, яка стосується контролю і виявлення заборонених для використання у ловлі риби знарядь.

Прес-служба Миколи Томенка.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.