У Кіровограді з робочою поїздкою побував народний депутат Віктор Янукович (на знімку праворуч). Це були його перші, однак вочевидь не останні відвідини міста: відтепер він (за дорученням фракції Партії регіонів у Верховній Раді) — куратор обласного центру.

 

Про першочергові завдання регіону народного депутата поінформував голова облдержадміністрації Сергій Ларін (на знімку ліворуч). Йшлося про нагальність добудови в Кіровоградському аеропорту злітно-посадкової смуги та необхідні для цього чотири-п’ять мільйонів гривень; виплату заборгованої заробітної плати і повернення трудових книжок працівникам Олександрійського буровугільного комплексу (нині приватного підприємства); регіональні програми «Центральний регіон-2015» та «Гаряча лінія голови облдержадміністрації». До слова, знайомлячись із роботою останньої, В. Янукович особисто відповів на один із дзвінків і за кілька годин питання, порушене під час телефонної розмови, було вирішено.

Поспілкувався народний депутат і зі студентами Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, зокрема з ініціатором фестивалю молодіжного аматорського кіно «Ранок» Володимиром Живицьким. Він висловив готовність разом із Державною службою кінематографії України підтримати ініціативу й посприяти підвищенню його статусу. На підтвердження сказаного політик передав призи для майбутніх переможців цьогорічного фестивалю — диски з фільмами кіностудії імені О. Довженка. Презентували в Кіровоградському педуніверситеті й унікальний проект «Ветеран-onlіne», що передбачає створення сторінок ветеранів війни у соціальних мережах. Депутат погодився з його актуальністю задля підтримки зв’язку поколінь та нагальністю культивування почуття патріотизму серед української молоді.

Єдиний в Україні університетський археологічний музей імені Нінель Бокій, де зібрано старожитності з усієї України, справив на Віктора Януковича не менше враження, ніж сучасні досягнення вишу. Тож він запевнив молодих істориків та їхніх викладачів у всебічній допомозі  щодо організації майбутніх експедицій та розкопок.

Фото Ігоря ДЕМЧУКА.