Учора глава українського уряду Микола Азаров відвідав Закарпатську область.

Для зустрічі зі студентами закарпатських вишів Прем’єр-міністр обрав як найбільшу аудиторію в Ужгороді — зал Українського обласного муздрамтеатру
— Головне в розвитку економіки — стабільність і передбачуваність влади, — наголосив Прем’єр-міністр.
Він зачепив проблему тіньового бізнесу і Пенсійного фонду, сказавши, що в Україні на 14 мільйонів працюючих припадає стільки ж пенсіонерів. Вихід? Має зрости народжуваність. Уряд це також стимулює, виплачуючи матерям за першу дитину близько 50 тисяч, за другу — 100, а за третю — 150 тисяч гривень.
Крім того, поставлено також завдання: до кінця наступного року розв’язати проблему дитячих садків. І якщо, наголосив М. Азаров, така урядова лінія триватиме, то за 10—15 років зросте й чисельність населення, і наша молодь не виїжджатиме, бо матиме достойну роботу вдома. Друге — треба стимулювати людей працювати довше, оскільки нація, як і скрізь в Європі, старіє, а сьогодні на пенсію у нас виходять і в 38, і 45 років.
Водночас М. Азаров запевнив: «...ніяких дефолтів, навіть натяку на дефолт у нас не буде». А щоб країна швидко розвивалася, за словами голови Кабміну, потрібно інвестувати в такі галузі, як ІP-технології, АПК, металургію, ПЕК, хімію, машинобудування, будівництво.
У рамках поїздки Прем’єр-міністр також оглянув реконструйовану дамбу в селі Невицьке, ознайомився з роботою підприємства ТОВ «Еліт-Вуд». А також провів в облдержадміністрації нараду з питань протипаводкових заходів у регіонах, раціонального використання і переробки на вітчизняних підприємствах ділової деревини та заходів із відновлювання лісів.