Учора за участі лідера фракції КПУ Петра Симоненка в Києві відбулося урочисте зібрання «До жінки з любов’ю», присвячене 8 Березня. На урочистості було запрошено представниць прекрасної статі з усіх регіонів країни, членів Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України».

«Говорячи прекрасні слова і побажання до 8 Березня нашим жінкам, ми не повинні забувати, що кожен день із 365 повинен бути для них свято», — зазначив П. Симоненко.

Лідер комуністів подякував союзу та його керівникові народному депутату Катерині Самойлик за величезну роботу з підтримки жінок і дітей. «Хочу сказати велике дякую за ту чудову роботу, яку ви проводите й про результати якої можна сьогодні говорити. Конкурс «Таланти багатодітної родини», увага до школярів та студентів — це лише частина тієї великої роботи, за яку ми вдячні», — підкреслив П. Симоненко.

Водночас він констатував: «Сьогодні держава практично відмовилась від соціальної політики щодо захисту інтересів наших жінок. Соціальні програми не фінансуються у повному обсязі, не розв’язується багато проблем, які хвилюють сьогодні прекрасну половину людства. 

На жаль, жінку в умовах нинішньої політичної системи використовують як засіб для збагачення певних людей», — зазначив політик.

Він наголосив, що сьогодні держава завдає удару по їхніх робочих місцях. Окрім того, погіршується соціальне забезпечення материнства в Україні. «Ніхто не рахується з жінкою, коли вона йде під скорочення кадрів на підприємстві. Потужний капітал не цікавить той факт, що вона виховує дітей», — додав Петро Симоненко.