Бокс. Як відомо, в суботу на рингу «Еспріт Арени» в місті Дюссельдорф (Німеччина) відбудеться титульний поєдинок у суперважкій вазі між українцем Володимиром Кличком (56—3, 49 КО) і боксером з Франції Жаном-Марком Мормеком (36—4, 22 KO). Кілька днів тому відбулася заключна прес-конференція. Наш боксер захищатиме свої пояси ІBF, ІBO, WBA і WBO.

— Чув, що для Володимира це буде вже двадцятий бій за титул чемпіона світу, — сказав присутнім журналістам Мормек. — Як на мене, Кличко досить довго владарює на боксерському Олімпі, і час вже щось змінити. У його кар’єрі треба поставити масну крапку.

Серйозна заява, чи не правда? Втім, і Володимир з братом, і їхні численні прихильники чули й не таке...

— Не існує жодного суперника, до якого можна було б ставитися зі зневагою, — вважає Кличко-молодший. — Багато хто очікував, що бій проти Чісори для мого брата виявиться легкою прогулянкою, але все вийшло навпаки. Тому до зустрічі з Мормеком я поставився дуже відповідально, готувався з усією серйозністю. Не приховую, що планую порадувати всіх своїх уболівальників і перемогти нокаутом. Але зважую на те, що мій суперник має велику мету — стати першим чемпіоном світу у надважкій вазі з Франції.

Він дуже досвідчений, у нього за плечима багато титульних поєдинків. Його габарити ще більше ускладнюють завдання влучити у нього. Але я робитиму все, щоб зберегти свої пояси, котрі виборював останніми роками.

Досить високої думки про Жана-Марка Мормека і тренер чемпіона Еммануель Стюард. Він вважає, що Володі належить провести дуже непростий бій.

— Це вже 20-й чемпіонський бій Володимира, що абсолютно неймовірно за нинішніх часів, — каже американський коуч. — Ми провели відмінний тренувальний збір і дуже задоволені набраною Володею формою. На відміну від публіки, чекаємо дуже важкого і напруженого бою. Особливо в перших трьох раундах, бо Мормек працює в манері Майка Тайсона. А проти боксерів такого стилю ми ще жодного разу не виступали. Вважаю, що високим на зріст хлопцям дуже непросто впоратися з отакими, як Мормек. 

Бій із ним рівноцінний поєдинку з Тайсоном. Мормек — це Тайсон в мініатюрі. Тому він не міг знайти собі кращого тренера, ніж Кевін Руні, який дуже успішно працював з Майком. 

Дехто вважає: якщо бій триватиме більш як три-чотири раунди, то для нас це стане ганьбою. Абсолютно не згідний із такими твердженнями. Як на мене, Мормек дуже досвідчений, він був чемпіоном світу...

На знімках: афіша поєдинку Кличко — Мормек; ці суперники ляпасів не давали, а приязно потисли руки один одному.

Фото з сайту boxnews.com.ua.