Учора в Києві на вулиці Авіаконструктора Ігоря Сікорського, 4 офіційно відкрили нове приміщення Посольства США. Церемонія відбулася під головуванням посла США Джона Теффта і заступника державного секретаря США з питань менеджменту Патріка Кеннеді.
Серед почесних гостей — Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, а також представники Київської міської адміністрації, політики, артисти та художники.
«Президент, уряд і парламент поділяють з вами радість входин у новий комплекс. Розуміємо, наскільки важливо було для американської дипломатичної місії зібрати всі служби під одним дахом, в одному рідному домі. Ми можемо пишатися тим, що за 20 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною і США наші країні розбудували взаємини, що мають стратегічний вимір, наші народи розділяють спільні демократичні цінності. Вашингтон з перших днів української незалежності став і продовжує бути провідним помічником і порадником у розбудові і зміцненні української державності», — зазначив Володимир Литвин.
У новій будівлі американського посольства представлено колекцію мистецьких творів, як американських, так і українських художників, серед яких, зокрема, Оксана Мась і Тамара Бабак. До художньої експозиції увійшли спеціально замовлені, придбані, орендовані та подаровані твори. Комбінація українського і американського мистецтва символізує тісні зв’язки між народами.