Перебуваючи з робочою поїздкою у Львові, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко зустрівся з керівниками місцевих бібліотек у приміщенні Національної бібліотеки імені Василя Стефаника. Тут він презентував факсимільне видання «Альбом Тараса Шевченка 1845 року», яке побачило світ завдяки підтримці Фонду Миколи Томенка «Рідна країна». Під час зустрічі Микола Томенко подарував примірники унікального видання всім основним бібліотекам Львова.

Окрім того, він висловив сподівання, що Президент підпише його законопроект про внесення змін до статті 2 Закону «Про здійснення державних закупівель» (щодо придбання документів для бібліотек), який Верховна Рада ухвалила в першому читанні. На думку політика, завдяки таким змінам бібліотеки матимуть можливість уже цього року закуповувати книжки та поповнювати свої фонди за спрощеною процедурою та за нижчими цінами.

Зустрічаючись зі студентами та викладачами Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», заступник Голови Верховної Ради зазначив, що його Фонд пропагує творчість та ідеї великих українців, адже саме вони можуть сьогодні об’єднати Україну.

Згідно із соціологічними дослідженнями більшість громадян України позитивно оцінюють та вважають важливими представників різних історичних періодів та подій. Сьогодні абсолютна більшість громадян знають та шанують таких відомих діячів, як княгиня Ольга, князі Володимир та Ярослав часів Київської Русі, Богдан Хмельницький часів козацької доби, Михайло Грушевський, який жив та працював у період становлення Української Народної Республіки, і, беззаперечно, це духовні лідери української нації — Тарас Шевченко, Леся Українка та Іван Франко. За словами політика, саме тому популяризація ідей та творчості цих непересічних діячів є надзвичайно важливою.

Водночас заступник глави парламенту поінформував, що йому вдалося допомогти видати 54-й, додатковий, том до Зібрання творів Івана Франка, який за його підтримки побачив світ на початку лютого.

Прес-служба Миколи ТОМЕНКА.