Футбол. Лише в понеділок національна збірна України готувалася на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі. Підопічні Олега Блохіна працювали не в повному складі (на це були причини) і без великих навантажень. Переночували, а зранку вилетіли до Тель-Авіва. Там до основної групи приєдналися збірники з київського «Динамо», котре сьогодні завершує свій ізраїльський збір, і Андрій Воронін з московського «Динамо».
Тренування у повному складі збірна України мала провести лише вчора ввечері в Петах-Тікві. Саме там сьогодні на новому стадіоні «Мошава» і відбудеться контрольний матч Ізраїль — Україна, що розпочнеться о 19.00 (час ізраїльський та український збігаються). Його наживо транслюватиме телеканал «Інтер».
Хокей. Ми вже повідомляли про завершення регулярного чемпіонату ПХЛ України, переможцем якого став київський «Сокіл». А тепер чотири найсильніші клуби продовжать боротьбу за медалі. Півфінальні серії триватимуть до чотирьох перемог.
Першими в боротьбу вступають столичні команди — «Сокіл» і «Компаньйон-Нафтогаз». Графік їхніх поєдинків такий: 29 лютого, 1, 4, 5, 7, 9, 11 березня. Завтра своє протистояння розпочнуть «Донбас» (Донецьк) і київський «Беркут». Пропонуємо дати зустрічей у цьому дуеті: 1, 2, 5, 6, 8, 10, 12 березня.
Баскетбол. Серед 30 найкращих рефері планети, котрі працюватимуть на Олімпіаді-2012 у Лондоні, значиться киянин Борис Рижик — представник славної баскетбольної династії. Його батько — Роман — у минулому провідний гравець «Будівельника» та збірної України, котрий потім став арбітром ФІБА. А рідний брат Володимир успішно виступав у клубі «Київ-баскет».
Із трьох десятків служителів баскетбольної Феміди Європу на Олімпійських іграх представлятимуть 13 чоловік. Варто зазначити, що обслуговування турніру такого рангу залишалося єдиною білою плямою в послужному списку Бориса Рижика, який раніше судив «Фінал чотирьох» Євроліги в сезонах 2007 і 2008, «Фінал чотирьох» Єврокубка-2011, Євробаскет 2005, 2007 і 2009 років, а також чемпіонати світу 2006 і 2010 років.
Цікаво, що досі олімпійської честі удостоювався лише один український рефері. Ви вгадали, то був батько Бориса Рижика — Роман. Він судив на Іграх-1996 в Атланті (США).
***
Чемпіонат країни. Суперліга. «Будівельник» (Київ) — «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя). 115:72 (32:16, 36:16, 26:15, 21:23).