У Кіровограді нарешті запрацював центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів. Поки що функціонує перший поверх центру денного перебування дітей від трьох до вісімнадцяти років. На черзі — ремонт і введення в експлуатацію другого поверху.

 

Тут уже є кімнати для занять із дітьми, для масажних процедур, спальні місця. Фахівці працюватимуть у дві зміни. Психологи, логопеди, педіатри, невропатологи, соціальні працівники визначатимуть термін перебування дитини в закладі.

Директор центру Анна Заботкіна повідомила, що на момент відкриття установи кілька десятків батьків уже подали заяви до закладу. Центр готовий надавати свої послуги інвалідам у різновікових (від трьох до вісімнадцяти років) та різнодіагнозових групах (мова йде і про дітей із психічними проблемами, і тих, хто має фізичні особливості).

Головна мета установи, підкреслюють її працівники, — створення умов для належного розвитку дітей із особливими потребами, соціальна, педагогічна, психологічна, фізична реабілітація, а також — медичний супровід.

Фото автора.