Ще чотирьом нашим молокопереробним підприємствам заборонили постачати продукцію до Росії
Уже сім українських молокопереробних підприємства не можуть возити сири до РФ. До ПП КФ «Прометей» (Чернігівська область), АТ «Пирятинський сирзавод» (Полтавська область) і ТОВ «Гадячсир» (Полтавська область), яким було заборонено відправляти свою продукцію до РФ кілька тижнів тому, Росспоживнагляд додав ще чотирьох виробників. У список потрапили Баштанський і Лозовський сирзаводи, «Бель Шостка Україна» і Хмельницька маслосирбаза. 
А на наших молокозаводах, яким у Росії завернули голоблі, сподіваються дочекатися інспекторів із Москви, котрим готові показати, що умови виробництва і якість продукції відповідають міжнародним вимогам. Уже є і версія, звідки в сирах, які постачалися до Росії, з’явилися рослинні жири. Мовляв, небажані домішки потрапили туди із сирим молоком, що поставляється з господарств. У багатьох сільгосппідприємствах є так звані «соєві корови» — установки, які виробляють замінник молока для відгодовування телят. І, буцімто, не виключено, саме такий продукт десь і потрапив із сировиною на молокозаводи. Тому переробні підприємства, які раніше ретельно перевіряли сире молоко на кількісний склад молочних жирів та білків, тепер узялися відстежувати його й на наявність жирів рослинних.
Тим часом наш аграрний міністр М. Присяжнюк, незважаючи на мільйонні збитки для галузі, продовжує зберігати спокій. На його думку, ринків збуту в українських сирів і без Росії достатньо.