У Дніпропетровську побував Президент України Віктор Янукович. Він приїхав привітати жителів області з 80-річчям утворення регіону, а також взяв участь у декількох заходах.

Президент разом із головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом відкрив Льодову арену в обласному центрі, ознайомився з роботою регіонального інформаційно-ресурсного центру «Відкрита влада», погасив марку, випущену спеціально до 80-річчя області, та вручив нагороди кращим людям Дніпропетровщини.

Відповідаючи на запитання журналістів, Віктор Янукович акцентував увагу на переговорах із Росією, які не повинні зупинятися, оскільки мають ключове значення для нашої країни. Водночас глава держави наголосив, що Україна скорочуватиме витрату газу й розвиватиме альтернативні джерела енергії.

— Якщо не буде альтернативи, наша позиція буде завжди дуже слабка, а ми цього допустити не можемо, — підкреслив Віктор Янукович. Він також сказав, що на Дніпропетровщині буде й далі за підтримки держави розвиватися транспортна інфраструктура: будуватимуться об’їзна дорога й метро, триватиме медична реформа.

— Ми повинні зробити медичні послуги доступними для рядових українців і якісними, — зазначив Президент.

Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул, Президент України Віктор Янукович, віце-прем’єр-міністр України — міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).