Учора в райцентрі Брусилів на Житомирщині з робочою поїздкою побував Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Його запросили на відкриття другої черги центральної районної лікарні. Глава уряду оглянув приміщення закладу, поспілкувався з медперсоналом, вручив подарунки юним пацієнтам. 

Новий лікувальний корпус почали будувати ще 2002 року. Освоєно 26 мільйонів гривень, з них гроші держбюджету 24,5 мільйона гривень, обласного бюджету — 250 тисяч гривень, місцевого бюджету 559 тисяч гривень, спонсорські кошти — 700 тисяч гривень. Корпус стаціонару лікарні розрахований на 47 місць. У ньому діятимуть приймальне, хірургічне, терапевтичне відділення і відділення реанімації та інтенсивної терапії. Введення в дію другої черги лікарні зняло ряд проблем у роботі медиків, адже їм тривалий час доводилося «розриватися» між старим корпусом і першою чергою нової лікарні.

А про значення цього закладу можна судити з таких фактів. Брусилівський район був ліквідований 1962 року, а відновлений — 1990-го. До того, що він знову з’явився на карті області, призвела аварія на ЧАЕС. Села в цій частині області стали малолюдними ще до чорнобильського лиха -через міграцію населення до Києва (до речі, з Брусилова і до столиці, і до обласного центру приблизно однакова відстань — близько 85 кілометрів). Екологічна ситуація тут у нормі. Тож після аварії на ЧАЕС у Брусилові і низці сіл району розгорнулося активне будівництво житла — сюди масово переселяли жителів Народицького району, який постраждав найбільше. Зрозуміло, що вони потребують підвищеної уваги медиків.

Під час перебування в Брусилові Прем’єр-міністр поклав квіти до пам’ятника брусиловцям, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни. Спілкуючись із ветеранами, він привітав їх з Днем захисника Вітчизни.

Оцінюючи ситуацію в Україні, Микола Азаров закликав не лякати людей такими гучними словами, як «дефолт». Жодних дефолтів в Україні не буде, — наголосив Прем’єр-міністр.

 

Житомирська область.